torstai 28. tammikuuta 2010

Kiss - Lightning Speed Nails

Peukalonkynteni repesi pahasti jokin aika sitten. Olen ennen käyttänyt tavallisia tekokynsiä revenneen kynnen päällä, sillä olen liian kiintynyt pitkiin kynsiin viilatakseni kaikki lyhyiksi yhden katketessa. Oikea peukalonkynteni on kuitenkin niin omituisen muotoinen, että päätin etsiä vaihtoehdon tekokynsille. Lopulta törmäsin Kissin Lightning Speed Nails-pakettiin, joka lupaa ammattimaiset akryylikynnet. Päätin antaa paketille mahdollisuuden, mutta haluan korostaa että minulla ei ole minkäänlaista kokemusta akryyli- tai geelikynsistä.

(Klikkaa suuremmaksi)

Paketti sisältää 40 tippiä, kynsiliiman, akryylijauheen, aktivaattorin, blokkiviilan valmiin kynnen tasoitukseen sekä paljon karheamman viilan tipin lyhentämiseen. Paketin takakanteen oli liimattu selkeät suomenkieliset ohjeet, eikä itselläni ollut vaikeuksia seurata niitä vaikka kokematon olinkin.

Kynnen tekovaiheista en ottanut kuvia, sillä olin hieman kiireinen ja kamerallani on joitain vakavia ongelmia tarkennuksen kanssa. Kaikki kuvat tuntuvat olevan pelkkää suttua jos yrittää ottaa vähänkin lähempää (vaikka käytänkin lähikuvaustoimintoa).

Aluksi valittiin tekokynsien tapaan oikeankokoinen tippi ja liimattiin se kynnelle niin, että se peitti n. 2/3 omasta kynnestä. Tämän jälkeen levitettiin kynsiliimaa tipin juureen tasoittamaan sen ja luonnollisen kynnen porrasta ja upotettiin liimakohta akryylijauheeseen. Kun se oli hieman kuivunut, levitettiin liimaa koko kynnelle, dipattiin kynsi akryylijauheeseen ja levitettiin liimaa päälle katkonaisin vedoin. Sen kuivuttua kynnelle suihkutettiin aktivaattorinestettä, hiottiin, levitettiin liimaa, annettiin kuivua ja suihkutettiin aktivaattoria. Valmista!

Aktivaattorin suihkuttaminen arvelutti minua hieman, sillä pelkäsin mitä se voisi tehdä iholleni. Kokeilunhaluisena kuitenkin tein kuten käskettiin ja ihoni alkoi kirvellä aivan mielettömästi. Toisella kerralla viisastuin ja suojasin ihoni paperilla. Suosittelen tätä lämpimästi jos aiotte näitä kynsiä väkertää!

Ja entäs lopputulos sitten? Kynsi on tasainen, ihan hyvän muotoinen ja tuntuu pysyvän hyvin. Ilman kynsilakkaa ei kuitenkaan pärjää, sillä tulos on todella kaukana luonnollisesta. Muovitippi erottuu selvästi ja kuten äitinikin sanoi, "toi näyttää ihan hirveältä". Kynsilakan kanssa kynttä ei erota aidosta kaukaa tai nopealla vilkaisulla, mutta tarkempaa syyniä se ei kyllä kestä. Olen tyytyväinen lopputulokseen, sillä tämä näyttää paremmalta kuin tekokynsi ja tuntuu myös pysyvän paremmin. Luonnottomuuskaan ei suuremmin haittaa, sillä pidän kynnet aina lakattuina. Tarkoituksena olisi ihan kasvattaa tämä pois, mutta saa nähdä kestääkö niin kauaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heei paljonko nuo maksoi?
ja mistä ostit?

laura kirjoitti...

Taisivat olla n. 25 euron luokkaa paikallisessa Vapaa Valinnassa :) Bongasin saman paketin myös Sokokselta, mutta suolaiseen 29 euron hintaan.